Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 1. Spraytan? Daar word je toch Oranje van? 
  Ik zet deze vraag maar gelijk bovenaan, want dit is een van de meest gestelde vragen en ik zal hier ook een eerlijk antwoord op geven.
  NEE bij mij word je niet oranje! Ik heb namelijk zelf een Oranje-fobie! Ik zal nooit begonnen zijn met spraytannen wanneer men er oranje van zou kunnen worden! Ik gebruik alleen producten en vloeistoffen van ’s werelds beste kwaliteit en ben opgeleid door diegene die ook de Bekende Nederlanders voorziet van een mooie glow. Bij Tan O’Clock kun je er dus vanuit gaan dat je over het resultaat je absoluut geen zorgen hoeft te maken. 

  Het is wel mogelijk dat je een oranje effect krijgt wanneer er vloeistoffen worden gebruikt die minder van kwaliteit zijn en de spraytanner weinig kennis heeft. Voor iedere huidteint bestaat er een andere vloeistof. Iemand met een lichte huid heeft een andere kleurintensiteit nodig dan iemand met een getinte huid. Ook ondertonen van de huid spelen een grote rol in de kleurkeuze. Zo kan de kleur bij iemand met een rode ondertoon heel anders uitpakken dan bij iemand met een olijfachtige ondertoon.
  Wanneer je niet Oranje wil worden is het dus noodzakelijk op zoek te gaan naar iemand die zijn/haar vak verstaat.

 2. Krijg ik vlekken of strepen?
  Dat gaat niet gebeuren! Je gaat mooi en egaal gebruind de deur uit. Voorafgaand vertel ik je altijd welke voorbereidingen en nazorg je moet treffen. Volg deze instructies op voor het mooiste en beste resultaat. Deze uitleg kun je ook alvast lezen op de site onder het kopje voor en nazorg https://www.tanoclock.nl/voor-en-na-zorg/

 3. Hoe lang blijft het zitten? 
  Dit is bij iedereen verschillend en varieert tussen 5 tot 15 dagen. De kleur zal geleidelijk afnemen en steeds iets lichter worden. Net als bij een zongebruinde huid zal je spraytan ook vervagen. Dit komt door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid. 
  Bij een goede verzorging en hydratatie van je huid kan je zelfs tot 2 weken plezier hebben van je teint. Verzorg je je huid niet goed dan zal de spraytan na 5 dagen verdwenen zijn.

 4. Hoe houd je je bruine kleur het langste mooi?
  Gebruikt tijdens het douchen een milde zeep of douchegel en smeer je na het douchen in met een vochtinbrengende crème. Droog jezelf na het douchen voorzichtig af. Je kunt beter met je handdoek deppen dan te fanatiek wrijven. Dit heeft namelijk een licht scrubbend effect en zorgt ervoor dat je je kleur eraf schuurt. Kijk ook voor meer tips en tricks om je kleurtje zo lang mogelijk te behouden op https://www.tanoclock.nl/voor-en-na-zorg/

 5. Ik wil wel een natuurlijk effect!
  Natuurlijk wil je dat! Ik zeg altijd ’The best spraytan is the one people don’t notice’! Je zal er op en top uit zien, maar niemand zal weten dat het een spraytan was.

 6. Is er maar één kleur bruin? 
  Nee ik heb vele variaties in mijn assortiment. Alles gaat in samenspraak. Wil je een sunkissed effect? Wil je net iets donkerder dan je eigen kleur? Wil je een kleur alsof je net terugkomt van de Bahama’s? Alles is mogelijk! Maar ik zal je altijd een eerlijk advies geven over een kleurintensiviteit bij een bepaald huidtype en uiterlijk. 

 7. Wat is spraytan nou precies? 
  Met een speciaal tanning apparaat wordt er een vloeistof met daarin DHA op de huid verneveld. Je krijgt direct een egaal gebruinde huid. De vloeistoffen met DHA worden gecombineerd met huidverzorgende ingrediënten die de huid beschermen en hydrateren. Zie het tegelijkertijd als een verzorgend masker voor het gehele lichaam. 

 8. Wat is DHA? 
  De afkorting DHA staat voor DiHydroxyAcetone. Dit is een natuurlijke grondstof die is verwerkt in vrijwel elk bruiningsproduct. Het is een koolhydraat dat wordt gewonnen uit Suikerbieten en Suikerriet. Wanneer DHA in contact komt met de aminozuren en eiwitten in de bovenste laag van de huid zal deze een bruine vekleuring geven. Het is dus geen kleurstof of verf zoals de meeste mensen denken. Omdat ieder persoon een ander niveau van aminozuren heeft, ontwikkelt iedereen zijn eigen unieke bruine kleur, zowel van de zon als van een zelfbruiner en spraytan. 

 9. Waarom word je bruiner van een spraytanning dan van een zelfbruinende producten?
  De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dit percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 20% .

 10. Is spraytanning kankerverwekkend?
  NEE! Spraytanning is het enige en veilige alternatief voor bruin worden door de zon of zonnebank. Sunless tanning wordt aangeraden door diverse huidkanker organisaties en medische verenigingen. 

 11. Is Spraytan voor iedereen geschikt? 
  In principe is spraytan voor iedereen geschikt. Er zijn geen nadelige effecten van spraytanning bekend. Voor de zekerheid wordt spray tanning echter niet toegepast bij mensen met huidaandoeningen als psoriasis en eczeem en een overgevoelige huid of bij snijwondjes, schaafwondjes en gedurende de zwangerschap. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je huisarts op voordat je een spray tan boekt. Wat ook mogelijk is, is dat we eerst een klein teststukje sprayen zodat je kan zien hoe dat zich ontwikkelt.  

 12. Ik ben zwanger, kan ik een spraytanbehandeling ondergaan?
  De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld. Voor alle zekerheid spray ik in het eerste trimester van de zwangerschap niet. Bij twijfel adviseer ik altijd om eerst contact op te nemen met hun huisarts en/of verloskundige.

 13. Wanneer boek je een spraytan?
  Ter voorbereiding op een vakantie, fotoshoot, feestjes, bruiloften, festivals, evenementen en optredens.
  Voeg spraytan bovenal toe aan jouw beautyroutine , zodat je er altijd stralend uit ziet. Je hoeft niet altijd te gaan voor een donkere kleur, maar een subtiele glow is net zo mooi. Een filter over je foto is niet meer nodig nu je een eigen mooie en natuurlijke filter hebt.
  Meer voordelen van een spraytan behandeling lees je op https://www.tanoclock.nl/blog/waarom-kiezen-voor-spraytan/

 14. Waar vindt de spraytan behandeling plaats?
  Voor een mooie teint hoef je de deur niet meer uit! Ik kom bij jou aan huis op een door jouw gewenste dag en tijd. Ik neem een speciale tent mee en zet deze op waar jij dat wil. Hierdoor is jouw privacy gegarandeerd. Houdt er wel rekening mee dat het een plek is waar ik een tent (van 1 bij 1) kan neerzetten en dat dit in de buurt van een stopcontact is. Voorkeur gaat uit naar een verlichte kamer. 

 15. Hoe bereid ik me voor op een spraytan behandeling? 
  Alle voorbereidingen en nazorg vind je op de site terug onder het kopje voor en na zorg. https://www.tanoclock.nl/voor-en-na-zorg/

 16. Wat moet ik aan tijdens een spraytanbehandeling?
  Dat bepaal jij helemaal zelf. Draag iets waarin jij je het meest comfortabel voelt. Je mag naakt of topless, maar je mag ook een bikini of ondergoed dragen. Alles is goed en je schamen is nergens voor nodig. 
  Let wel! Alleen vrouwelijke cliënten mogen de behandeling naakt ondergaan. Aan mannelijke cliënten de vraag of zij hun ondergoed aan willen houden.

 17. Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een spraytan boek? 
  Daar zijn de meningen over verdeeld. Velen zeggen dat de kleur dan intenser zou worden en langer zou blijven zitten. Ik snap deze belofte niet helemaal. Spray tanning heeft niets met verandering van pigment in je huid te maken. Het actieve ingrediënt DHA in de tanningvloeistof verkleurt slechts de dode huidcellen van de huid. De huid vernieuwd zich constant en de spraytan verdwijnt volledig. Vandaar ik persoonlijk denk dat je niets kunt opbouwen. 

 18. Wanneer kun je weer een nieuwe spray tan boeken? 
  Houdt er rekening mee dat de vorige tan er helemaal af moet zijn. Laagjes nieuwe tan over een oude tan worden niet mooi. De huid met de oude tan zal eerder vernieuwen dan de nieuwe tan. Een oneffen tan is dan het resultaat. Wil je je tan er sneller af hebben? Ga dan in een bad met olie, scrub de huid of gebruikt een tan remover. 

 19. Ik heb een bruiloft, feest, fotoshoot, festival of event. Hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een spraytan boeken?
  Voor het mooiste resultaat is mijn advies om twee tot drie dagen voor de gebeurtenis een spraytan in te plannen. Dan is je bruine teint op haar mooist en loop je ook minder risico op vlekken binnenin je jurk. Eventuele vlekken gaan er vrijwel altijd uit bij de stomerij. Ik raad altijd aan om een aantal weken van tevoren een of twee proeftans te boeken. Zo weten we welke kleur het beste bij jou past en wanneer deze op zijn mooist is. 
 20. Kan ik na een spraytan behandeling in de zon?
  Ja, je kunt na je tanning sessie in de zon. Je bent echter niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik altijd een zonnebrandcremè met een beschermende factor. Bronzers en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden.

 21. Mag ik sporten na een spraytan behandeling? 
  Direct erna niet, maar na de afgesproken inwerktijd en de eerste douchebeurt kun je in principe alles weer doen. Wanneer je gaat sporten terwijl de spraytan nog moet inwerken is de kans op vlekken en strepen groot omdat je gaat transpireren. Vocht en transpiratie doen je spraytan geen goed.

 22. Kan ik zwemmen of naar de sauna na een spraytan behandeling? 
  Na de afgesproken inwerktijd en de eerste douchebeurt kun je in principe alles weer doen. Lang baden, zwemmen en een sauna bezoek zorgen er echter wel voor dat je teint sneller kan vervagen. Ga je zwemmen in chloorhoudend water of in zout water, spoel je daarna dan gelijk en goed af met kraanwater. 

 23. Hoe lang duurt de behandeling? 
  Trek voor het eerste bezoek zo’n 45 minuten uit en voor frequente bezoeken 30 minuten. Dit is inclusief installeren van de mobiele studio en het geven van uitleg. De behandeling zelf duurt ongeveer 10 – 15 minuten.

 24. Zijn de producten op dieren getest? 
  Nee! De producten die ik gebruik zijn dierproefvrij.

Mochten er nog meer vragen zijn dan verneem ik dat graag.


Zoek je iets?